GRUNDLÄGGANDE RENGÖRING AV OLJAD PARKETT

Vid byggnadsrengöring säkerställer vi rena och välskötta lokaler i Göteborg och omgivningen. Vi är specialiserade på rengöring av olika golvbeläggningar som parkett eller golvskivor, målade och oljade. Vare sig det är kontorsstädning, restaurangstädning eller underhållsrengöring av diskotek, lägenhet eller trappuppgång av hög kvalitet, när parkettgolv eller trägolvplan installeras, uppstår alltid samma fråga, hur kan du bäst rengöra detta känsliga golv?

FELAKTIGT UNDERHÅLL AV OLJAD OCH LACKERAD PARKETT OCH TRÄGOLVBRÄDOR

Det torkas ofta med för mycket vatten, d.v.s. för vått, eller doseringen av vax i torkavård är för hög. Vaxning ingår i den klassiska torkvård som varje rengöringsföretag gillar att använda. Torkningen i sig är inte skadlig för parketten, endast i samband med för mycket vatten. Av denna anledning bör den bara torkas med en fuktig trasa och torkas idealt under kontorsrengöring. Torkningstvätt bör vanligtvis poleras med en polermaskin, även kallad enskivsmaskin, eftersom de distribuerade vaxerna endast lockar till sig smuts, vilket blir synligt under några veckor.

Parkettgolv och trägolvplattor behöver lika mycket som linoleum, PVC, gummigolv eller mattor regelbundet och professionell rengöring och underhåll, det är därför vi utbildar våra anställda i parkettstädning och parkettunderhåll, bland annat.

Senaste träning | Vidareutbildning i parkettbaserad rengöring – Göteborg

Sprutning och grundläggande rengöring av parkettgolvet

Ett diskotek har tillhandahållit ditt dansgolv för träningen, som är belagd med oljad parkett. Borttagning av, rester och cigarrettaska. Detta arbete kommer och bör genomföras årligen med denna frekvens. Innan hela grundläggande rengöringskampanj och underhåll måste rummet rensas och dammsugas så långt som möjligt.
Därefter sprutades parketten med en speciell rengöring för att avlägsna tvätt rester, skötselsrester och smuts. Smuts avlägsnades mekaniskt med en rengöringsmaskin, vilket är bäst och mest noggrant utfört med cirkulära rörelser. Hörn och kanter (här utan remsor, alltid extra beställning, sedan faktureras enligt löpmätaren) bearbetades manuellt. Den resulterande smutsiga vätskan pressas samman för att bilda en massa med ett gummiverktyg och samlas upp med industriella handdukar, sedan i soporna. Våta dammsugare skulle bryta för snabbt, eftersom alla gummi- och plastdelar mjukas av kemikalierna. Kemikalier avdunstar som alkohol på golv med god ventilation.

Till vänster ser du det ordentligt rengjorda parkettgolvet och till höger det orenade. Efteråt torkning på cirka 1 timme så bryt eller med förberedd ordning för nästa steg.

Olja parkettgolvet eller trägolvet

Därefter blöts parketten med olja, här ska du inte spara på olja! Med en speciell dyna masseras oljan ner i parkettgolvet. Sprid parkettoljan så att inga torra fläckar skapas. Efter blötläggning i minst 20 minuter rekommenderar vi cirka 1,5 till 2,5 timmar, däremellan masseras hela tiden, du kan börja ta bort den återstående oljan, som inte längre rör sig in i parketten med gummivärktyget och samla den med industriella handdukar. Lägg sedan handduken i vattnet och kassera dem i lufttäta förseglade påsar.

Kontakta oss som din städfirma i Göteborg!