Ingenting att ha på sig? En tydlig garderob i sju enkla steg

Återigen vet du inte vad du ska ha på dig? Oroa dig inte, det är inte bara du. Enligt en brittisk studie tillbringar en kvinna i genomsnitt 286 dagar av sitt liv med att bestämma outfit framför garderoben. En av anledningarna till detta är att vi helt enkelt inte har någon överblick över vad som faktiskt hänger i vår garderob. Den kommande vintersäsongen är lyckligtvis ett perfekt tillfälle att städa ur grunderna. Dessa sju steg visar hur enkelt det är:

Steg ett – Allt måste gå

Ta tillräckligt med tid. Lägg först hela innehållet i din garderob på sängen. Verkligen allt! Å ena sidan hjälper detta att inte missa en djupt nedgrävd strumpa när man rensar ut. Å andra sidan inser du hur många onödiga saker du faktiskt har i din garderob. Men dessa dagar är räknade!

Steg två – Säkerställ rena förhållanden

När garderoben är klar, ta chansen och torka hela ytan en gång. Om du vill säkerställa en god doft kan du lägga lavendelpåsar i utvalda fack. Detta skyddar för övrigt också mot malar! Tips: Bli av med metallhängare och använd trähängare – de är mycket skonsammare mot dina kläder.

Steg tre – Den fruktade utrensningen

Vem vet inte det? Avsked med ett gammalt par jeans kan ibland orsaka mer hjärtesorg än din förra partner. Dessa metoder hjälper:

  • Använd den som en guide när du senast bar något. Kläder som du har tagit på dig under de senaste sex månaderna får stanna. Kläder som du senast kastade på dig för över ett år sedan borde rensas bort. Resten går till ”kanske” -högen. Om du inte bär dessa kläder under de kommande tre månaderna måste du lämna dem också.
  • Hur får ett plagg dig att känna? Gör tröjan dig glad? Behåll den då. Är t-shirten fortfarande i bra form, men det får dig inte att må bra? Bort med den.

Steg fyra – Ge ett andra liv

Det svåraste steget är gjort! Men var lägger du alla sorterade saker? Oavsett om det är loppis eller säljer online – förvandla dina kasserade smycken och kläder till kontanter. Om du i sin tur överlämnar dina saker till en välgörenhet, sparar du dig själv för arbete och gör något bra vid sidan om. Men även klädesplagg som har hål eller fläckar behöver inte kastas i papperskorgen: T-shirts av bomull kan skäras i remsor och användas underbart som rengöringstrasor för rengöring.

Steg fem – Hejdå med vinterkläderna

Nu när du har fått lite plats igen är det dags att byta garderob. Ta ut dina vinterkläder från förra året och lägg dem på sängen med de andra sakerna. Ordna sedan alla kläder efter kategorier, till exempel ”arbete”, ”fritid”, ”tillfälle / fest” och anpassa dem till dina olika livssituationer. Du kan också ordna t-shirts och tröjor efter färg om du vill. Detta förberedande arbete hjälper till att sätta ihop outfits ännu snabbare.

Steg sex – tillbaka i garderoben

Nu när allt är noggrant sorterat kan saker och ting gå tillbaka till garderoben. Blazers, jackor, klänningar, rockar, kjolar och byxor ska hängas upp, resten går oftast att fälla ihop och stapla. Plagg tillverkade av känsliga material, till exempel silke, ska hängas upp och få ett skyddsomslag. Kläder av bomull, denim eller ull kan å andra sidan vikas utan att tveka.

Steg sju – sista stegen

Låt oss komma till resten: stuva dina favorit vinterkompisar som halsdukar, hattar och handskar i lådor. Placera handväskor sida vid sida så att de behåller sin form. Packa dem helst i skyddshylsor – detta förhindrar att de blir dammiga.
Och där är vi – en städad garderob i sju steg! Vad väntar du på? Gör det den här veckan. Du kommer att bli förvånad över hur mycket tid du sparar när du väljer dina kläder på morgonen och hur många fantastiska nya kläder du plötsligt upptäcker.

Kontakta oss som din städfirma i Göteborg!