Rengöring av mattor

Mattan är ett av de mest använda golven i privata hushåll eller i många kontor, hotell, företag eller myndigheter. Beroende på det praktiska kan det vara en mycket enkel matta, som finns i många lägenheter i Göteborg, eller det kan också vara exklusiva bitar som främst finns i den exklusiva hotellbranschen eller i ledande företag. Under senare år har fler och fler andra beläggningar hittat vägen på golvet eftersom de är lättare att ta hand om, men mattrengöring behöver inte förklaras som en enorm uppgift.

Kemtvätt med en dammsugare

Tvärtom, den vanligaste mattvätten som både hushållets ägare och den professionella gör är att dammsuga. Slå bara på dammsugaren och stäng av. Det finns bara en liten skillnad, vilket är en professionell mattvätt vid dammsugning från en vanlig typ De flesta av dem äger en mycket enkel dammsugare, som ofta drivs med dammsugarpåsar med egna fästen, till exempel för att rengöra fransarna från mattan. Den professionella använder å andra sidan en högpresterande dammsugare, som beroende på smuts kan ställas in så att den drar den djupaste smuts från fibern. Han har också en hel arsenal av fästen med sig som har rätt öppning för varje matttstruktur. Så här ser mattan ut som ny efter rengöring av mattan.

Torrt pulver mot envis smuts

Förutom konventionell dammsugning använder proffs från Göteborg också en rad speciella torra pulver. Dessa finns tillgängliga för mattrengöring för olika mattstrukturer och används när det gäller envisa smutsavlagringar i mattan. För detta ändamål appliceras pulvret helt enkelt på mattan över ett stort område och kan sedan fungera i några minuter. Efter det kan det lätt dammsugas från mattan med en normal dammsugare. Denna mattrengöring kan också göras av varje mattaägare, endast en speciell dammsugare krävs då, som har tillräckligt med kraft för att ta bort pulvret igen när du rengör mattan.

Kontakta oss som din städfirma i Göteborg!